Farkkujen paikkaus

Farkkujen paikkaus

Ovatko lempifarkkusi ratkenneet haaroista? Se ei ole syy heittää niitä pois. Voit korjata housut helposti ompelemalla, ja monet reiät voi paikata niin hyvin, ettei paikkaa edes huomaa. Jos taas reikä on lahkeessa tai polvessa, paikan ei edes tarvitse olla huomaamaton. Käytä hauskoja paikkoja tai kangasmerkkejä tai liimaa reiän päälle pieniä kangaskuvioita. Voit myös tehdä farkkujen reiästä todellisen katseenvangitsijan käyttämällä sen korjaamiseen kaunista pitsiä. Anna housuillesi uusi mahdollisuus ja inspiroidu ideoistamme!

Paikkaaminen huomaamattomasti

Paikkaaminen huomaamattomasti

Käytä farkkupalaa tai valmista paikkaa ja lankaa, jotka ovat mahdollisimman lähellä rikkoutuneen housun väriä. Aseta paikka reiän taakse ja ompele nurjalta puolella suoraa ommelta. Tämän jälkeen reikä tulee ommella siksakompeleella useasta eri kohtaa.

Reikien paikkaaminen aluskankaalla

Reikien paikkaaminen aluskankaalla

Farkkujen reiät muuttuvat näyttäviksi tehosteiksi, jos täytät ne puuvillakankaalla, farkulla tai pitsillä. Voit muotoilla rei'istä myös luovia kuvioita.

Reikien peittäminen

Reikien peittäminen

Aseta merkki tai paikka farkun reiän päälle ja ompele se kiinni. Tai miltä näyttäisi, jos peität reiän kirjomalla pieniä suloisia kuvioita kirjontalangalla?