Plotteroi pikkukuvioita huovasta

Helppo
Plotteroi pikkukuvioita huovasta

Kuvaus

Kevät on aivan nurkan takana! Nyt on aika tuoda kevät myös sisätiloihin. Tänään näytämme, miten helppoa on modernin huopaseppeleen luominen Cricutilla. Cricut sopii erinomaisesti moniin luoviin projekteihin, kuten tekstiilien viimeistelyyn tai ompeluun, mutta myös DIY-aloittelijoille. Teemme kevätseppeleen Cricut Makerin, Cricut Joyn ja EasyPress Minin kanssa. Näin saamme viimeisteltyä seppeleen tarkoilla reunoilla.

Tarvittavat materiaalit

Askartelumalli
Askartelumalli Käsin leikattavaksi
Valitse aiheet
1/8

Valitse aiheet

Valitse seppeleellesi pari kolme mallia. Me valitsimme kuviot, joissa on kukka, perhonen ja kani! Päätä, minkä kuvan haluat leikata minkäkin värisestä huovasta. Me valitsimme seppeleeseemme mustan kanin, vaaleanpunaisen perhosen ja harmaan kukan. Valitse omaan seppeleeseesi omat suosikkivärisi!

Huovan leikkaaminen
2/8

Huovan leikkaaminen

Kun olet ladannut valitsemasi kuvat Design Spaceen, voit lisätä ne helposti Canvasiin. Muokkaa kuvat haluttuun kokoon. Mallissamme kani on 10 x 11 cm, perhonen 10 x 8 cm ja kukka 12 x 11 cm. Voit myös vaihtaa jokaisen kuvion väriä. Niiden ei tarvitse täsmätä huopasi väriin täysin, mutta varmista, että kaikilla kuvioilla, jotka haluat leikata samasta materiaalista, on sama väri.

Aseta huopasi FabricGrip-matolle (vaaleanpunainen, joka tulee Makerin mukana) ja lataa se laitteeseen. Jos valitsit paksun huovan, käytä Makerissa Deep Point -terää, joka sopii täydellisesti huovan kaltaisten paksujen materiaalien tasaiseen leikkaamiseen.

Seuraavaksi ohjelma ohjaa sinut leikkausprosessin läpi vaihe vaiheelta.

Irrota kuviot
3/8

Irrota kuviot

Heti, kun Maker on leikannut kuviosi, käännä matto ylösalaisin ja vedä se irti materiaalista. Voit nyt kaivertaa kuviosi varovasti, eli poistaa ylimääräisen materiaalin, joka ei kuulu kuvioosi.

Plotterikalvon leikkaaminen
4/8

Plotterikalvon leikkaaminen

Jotta kuvamme erottuisivat hyvin, leikkasimme niiden avulla kuvioita Iron-On-metallikalvosta. Käytimme Cricut Joyta, mutta voit myös jatkaa työskentelyä Makerilla. Varmista kuitenkin, että vaihdat Fine Point -terään!

Aseta Iron-On -kalvo kiiltävä puoli alaspäin Standard Grip -leikkausmatolle (vihreä).

Vinkki: Muista peilata kuviosi ennen leikkausta. Tämä on tärkeä tehdä aina, kun käytät silitettäviä Iron-On-materiaaleja.

Kun laite on leikannut kuviot, vedä matto varovasti irti materiaalista. Nyt voit kaivertaa kuviot kaiverrustyökalulla. Koska esimerkin reunat ovat erittäin tarkat, tarvitset kärsivällisyyttä ja ammattimaiset työkalut, kuten Cricutin kaiverrustyökalun.

Aseta flexkalvo materiaalille
5/8

Aseta flexkalvo materiaalille

Aika kiinnittää Iron-On huopakuvioihisi! Käynnistä Easy Press Mini. Laite piippaa, kun se on lämmennyt. Kun kuulet äänimerkin, aseta Iron-On -kuviot huovalle kiiltävä puoli ylöspäin. 

Plotterikalvon silittäminen
6/8

Plotterikalvon silittäminen

Voit suojata huopaa peittämällä sen leivinpaperilla. Siirrä Easy Press Mini seuraavaksi Iron-On -kalvon päälle lämpöoppaan ohjeiden mukaisesti. Odota, kunnes työ on jäähtynyt, ennen kuin poistat suojakalvon varovasti.

Huovasta tehdyn köynnöskoristeen kokoaminen
7/8

Huovasta tehdyn köynnöskoristeen kokoaminen

Nyt sinulla on kaikki moderniin kevätseppeleeseen tarvittava! Viimeisessä vaiheessa kiinnität kuviot neulalla ja langalla haluamaasi järjestykseen.

Valmista
8/8

Valmista

Toivotamme sinulle hauskoja askarteluhetkiä ja iloista kevätsisustuksen suunnittelua! Tämä idea on muuten vain yksi monista Cricutin mahdollisuuksista! Kun sinulla on Cricut Smart Cutting Machine, luovuudellasi ei ole (melkein lainkaan) rajoja!