Lepotuolin päällystäminen

Helppo
Lepotuolin päällystäminen

Kuvaus

Päällystä lepotuoli uudelleen - kesäprojektisi! Oletko löytänyt vanhan lepotuolin kellarista tai etkö pidä uuden lepotuolisi päällikankaasta? Osta haluamasi lepotuolikangas ja päällystä lepotuolisi itse. Näissä ohjeissa näytämme sinulle vaihe vaiheelta, kuinka se tehdään. Voit myös kiinnittää lepotuoliisi mukavan tyynyn. Suosittelemme käyttämään lepotuolikangasta, koska kankaan leveys on suunniteltu erityisesti lepotuoleihin eikä kangasta tarvitse leikata sivureunoista.

Irroita kangas ja mittaa huolellisesti
1/9

Irroita kangas ja mittaa huolellisesti

Jos haluat päällystää vanhan lepotuolin uudella kankaalla, sinun on ensin poistettava vanha tuolin päällinen. Voit käyttää sen mittoja uudelle kankaalle. Jos sinulla ei ole vanhaa päällistä, sinun on mitattava lepotuolin pituus. Huomioi, että kangas voi hieman taipua. Lisää myös 1 cm saumanvaraa ylä- ja alapuolelle ja 8 cm ylä- ja alapuolelle mansetille.

Lepotuolikankaan ansiosta leveys on jo sopiva lepotuoleihin, joten sinun ei tarvitse ommella sivuja. Jos käytät eri kangasta, leikkaa sivureunat sen mukaan.

Lepotuolin tyynyn leikkaus
2/9

Lepotuolin tyynyn leikkaus

Jos haluat kiinnittää tyynyn lepotuoliisi, leikkaa ulkokankaasta kaksi kappaletta, joiden mitat ovat 40 cm x 20 cm. Tarvitset myös kaksi 15 cm pitkää nauhaa.

Nauhojen kiinnitys tyynyyn
3/9

Nauhojen kiinnitys tyynyyn

Aseta tyynyn kaksi kangaspalaa oikeat puolet vastakkain. Mittaa 10 cm toiselta puolelta yläreunasta ja kiinnitä toinen nauhoista kahden kangaskerroksen väliin. Kiinnitä nauhan pää ylhäältä saumanvaran sisäpuolelle muutamalla ompeleella. Tee sama yläreunan toisella puolella toisella nauhalla.

Sulje tyyny kokonaan
4/9

Sulje tyyny kokonaan

Sulje tyyny ympäriinsä suoraompeleella, mutta jätä alareunaan aukko kääntämistä varten. Nauhat on nyt myös ommeltu tiukasti.

Täytä lepotuolien tyynyt
5/9

Täytä lepotuolien tyynyt

Käännä tyyny kääntöaukon läpi ja täytä tyyny kuitutäytteellä. Sulje kääntöaukko ompelukoneella tai käsin.

Käännä kankaan reunat
6/9

Käännä kankaan reunat

Lepotuolikankaan reunoja ei tarvitse päärmätä. Taita reunat ylös ja alas 1 cm ja silitä ne kerran. Taita sitten kangasta uudelleen 8 cm ja kiinnitä reunat uudelleen silittämällä.

Kiinnitä tyyny
7/9

Kiinnitä tyyny

Avaa silitetyt reunat uudelleen ylhäältä ja ompele tyynyn nauhat 1 cm:n taitteeseen. Varmista, että tyyny on sijoitettu kankaan keskelle ja nauhat ovat samalla etäisyydellä ulkoreunasta.

Ompele reunus
8/9

Ompele reunus

Leikkaa koristeet lepotuolikankaan leveydelle - plus 2 cm. Taita lepotuolikankaan silitetyt reunat taaksepäin ja kiinnitä reunukset 8 cm:n reunaa pitkin. Taita verhoilun molemmat päät sisäänpäin 1 cm. Ompele nyt koristeet lepotuolikankaan ylä- ja alapäähän kahdella saumalla. Tämä sulkee kääntymisen automaattisesti.

Verhoile lepotuoli uudelleen
9/9

Verhoile lepotuoli uudelleen

Uusi lepotuolipäällinen on nyt valmis! Nyt sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin peittää runko päällyksellä ja nauti kesästä uuden lepotuolin kanssa.